Räkna med riddare kortspel
  • Räkna med riddare kortspel
  • Räkna med riddare kortspel

Räkna med riddare kortspel

9-1=8 Räkna riddare.
Innehåller 90 spelkort samt regelhäfte på följande språk. Svenska, danska, finska, norska, tyska, holländska, och engelska.
© Jan Lööf

31740
 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

 

Returpolicy

REGLER
Antal spelare 2-4.
Blanda alla korten väl svarskorten för sig och frågekorten (märkta på baksidan med ?) för sig. Dela ut 3 frågekort samt 3 svarskort till varje spelare.Resten läggs i två stycken “plockhögar” med baksidan upp. Spelaren till vänster om givaren börjar begära genom att fråga t.ex. 5-1 ? Man får bara fråga med utgångspunkt från de kort man har. Den av medspelarna som har kortet =4 ropar det.Har flera spelare kort med det rätta svaret är det bara den spelare som ropar rätt svar först som får “paret”.Nu får denne spelare fortsätta att fråga. Har ingen av medspelarna kort med rätt svar får frågaren ta upp ett kort från respektive “plockhög” dvs antingen ett frågekort eller ett svarskort.Frågandet går över till medspelaren till höger. Alltid när man blir av med ett kort tas ett nytt upp från respektive “plockhög” spelarna ska alltid ha tre kort av varje sort på handen.När spelet är slut kan en spelare ha svars – resp. frågekort kvar på handen detta par tillfaller då denne spelare.Den spelare som till sist har flest “par” har vunnit. Detta spel är självrättande så till vida att spelet är slut när inga kort finns kvar.
Alternativt kan man använda korten till ett memory. Väl då ut lämpligt antal frågekort med tillhörande svarskort och lägg korten med baksidan upp på bordet. Spelas sedan som memory dv. vänd upp ett kort och hitta rätt svar.

Särskilda referenser

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

arrow_upward