Barbapapas tärningsspel
  • Barbapapas tärningsspel
  • Barbapapas tärningsspel
  • Barbapapas tärningsspel

Barbapapas tärningsspel

© Annette Tison & Talus Taylor

Spelet innehåller:
1 tärning
9 spelpjäser
1 spelplan
18 spelkort

Antal spelare: 2–9 st.

3153
 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

 

Returpolicy

Spelet börjar vid kvarnen. Spelet går ut på att med hjälp av tärningsslag gå från kvarnen för att på spelplanen hitta motsvarande Barbapapafigur som spelaren själv har. Därefter skall man gå tillbaka till kvarnen.

Spelet börjar
Blanda Barbapapakorten som föreställer mamman, pappan och barnen i förvandlad skepnad. Alla vet ju att Barbafigurerna kan förvandla sig till vad de vill! Lägg korten, ett på var och en av de nio rutorna som finns på spelplanen, med bilden nedåt. Observera att ingen ska veta i förväg vilka bilder som ligger var! Varje spelare väljer det Barbapapakort och den Barbapapapjäs han/hon själv vill ha. Kortet och pjäsen bör föreställa samma figur.

Yngsta spelaren kastar tärningen och flyttar det antal steg som tärningen visar mot den ruta spelaren själv väljer. Det är tillåtet att flytta fram och tillbaka. Spelaren måste hamna på tilltänkt ruta för att få ta upp det kort som ligger där. Föreställer bilden samma person ur Barpapafamiljen som den spelpjäs respektive det spelkort spelaren valt, tas detta upp och läggs åt sidan. Nu gäller det för spelaren att snabbt ta sig tillbaka till kvarnen. Visar kortet däremot en annan figur, döljs det för motspelarna och läggs tillbaka på sin plats, och spelaren får leta vidare. För att komma tillbaka till kvarnen behöver inte spelaren slå exakt antal steg för att gå i mål. Först tillbaka till kvarnen vinner.

Särskilda referenser

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

arrow_upward